همتی: دولت چهاردهم مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو‌های ایرانی سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد
سرخط خبرها

 نحوه پرداخت وام کرونا به ۲۳ هزار طرح کسب و کار خانگی

  • کد خبر: ۵۷۳۱۱
  • ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۵
 نحوه پرداخت وام کرونا به ۲۳ هزار طرح کسب و کار خانگی
رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی گفت: از اقدامات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرداخت تسهیلات کرونا به کسب و کار‌های خانگی آسیب‌دیده از شیوع بیماری کرونا بود که طبق آخرین آمار به ۲۳ هزار طرح، وام پرداخت شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، امروزه مشاغل خانگی و خرد، با توجه به سرمایه‌گذاری اندکی که برای شروع به کار نیاز دارند نقش موثری در رفع معضل بیکاری و ایجاد اشتغال گسترده دارند و در واقع یکی از مهمترین محل‌های ایجاد اشتغال و رفع مشکل بیکاری، توسعه مشاغل خانگی است.

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی در گفتگو با ایرنا درباره اهمیت مشاغل خانگی اظهار داشت: مشاغل از راه دور و استفاده از ظرفیت‌های مختلف برای ایجاد شغل موضوعی است که سال‌هاست در کشور‌های مختلف پذیرفته شده و دنبال می‌شود.

مهناز امدادی افزود: با شیوع بیماری کرونا این موضوع شدت بیشتری گرفت و با توجه به ظرفیت مشاغل خانگی که این امکان را فراهم می‌کند تا افراد در محیط امن خانه کسب و کار خود را داشته باشند با استقبال گسترده‌ای همراه بود.

وی با اشاره به بررسی‌های دفتر سیاستگذاری اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در بحث مشاغل خانگی به ویژه با شیوع بیماری کرونا در سطح دنیا اتفاقات قابل توجهی رخ داده است. به این صورت که تا سال ۲۰۱۹ آمار فعالان در حوزه مشاغل خانگی ۱۰۰ میلیون نفر بود، اما در سال ۲۰۲۰ این آمار رشد ۲۶۰ درصدی داشت و به ۲۶۰ میلیون نفر رسید.

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی اظهار داشت: بررسی‌ها نشان می‌دهد با وجود تنگنا‌ها حدود ۳.۵ درصد اشتغال کشور مربوط به فعالان کسب و کار خانگی و ۲.۵ درصد تولید ناخالص داخلی برای مشاغل خانگی است و این نشان از ظرفیت این بخش در تولید ناخالص داخلی و ایجاد اشتغال دارد.

وی ادامه داد: با حمایت‌های لازم از مشاغل خانگی این امکان وجود دارد که رقم ۳.۵ درصد ایجاد اشتغال را به ۱۰ درصد برسانیم و با این عمل برای ۲.۵ میلیون نفر شغل ایجاد کنیم البته منوط به این است که حمایت و بستر‌های لازم فراهم شود.

امدادی درباره اقدامات انجام شده در بخش مشاغل خانگی توضیح داد: وزارت بهداشت با تولید مواد غذایی در بخش مشاغل خانگی به دلیل مسائل بهداشتی مخالفت می‌کرد که با هماهنگی‌های لازم بستر این فعالیت فراهم شده است علاوه بر این در زمینه استانداردسازی محصولات مشاغل خانگی با هماهنگی سازمان ملی استاندارد دستورالعمل تاییدیه و انطباق تولیدات با استاندارد‌ها فراهم شده است.

وی افزود: در بحث حمایت‌های بیمه‌ای امکان بهره‌مندی بیش از ۹۰ درصد کارگران مشاغل خانگی از صندوق روستایی فراهم شد و در رشته‌های کشاورزی، صنایع دستی و رشته‌های تولیدی و خدماتی در شهر و روستا‌های بالای ۲۰ هزار نفر فراهم شده است.

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی تصریح کرد: همه این اقدامات انجام شده، اما اجرایی شدن سیاست‌ها نیازمند حمایت‌های لازم متقاضیان است تا آن‌ها نیز امکان اجرایی کردن آن‌ها را داشته باشند و اگر انتظار داریم تولیدکنندگان نکاتی را رعایت کند باید حمایت شود تا این اتفاق رخ دهد.

وی ادامه داد: در دو سال اخیر ۷۵ درصد از منابع تسهیلات مشاغل خانگی کم شده و این موضوع ادامه کار را با سختی مواجه کرده است به خصوص در دوران کرونا که دنیا رشد بیش از ۲.۵ برابری در عرصه مشاغل خانگی داشته است.

امدادی درباره صدور مجوز مشاغل خانگی گفت: صدور الکترونیکی مجوز مشاغل خانگی از دو سه سال گذشته در چهار استان به صورت پایلوت انجام شد و با توجه به اینکه مشکل خاصی نبود از ابتدای امسال در ۳۱ استان اجرایی شده است.

وی با اشاره به شیوع کرونا از اسفند سال گذشته گفت: پیش از این برابر قانون و برحسب نوع رشته‌ها مشاغل ستاره‌دار دو سال یکبار و سایر رشته‌ها پنج سال یکبار تمدید می‌شد، اما پس از شیوع بیماری کرونا وزارت تعاون اعلام کرد مجوز‌های مشاغل خانگی در این دوران نیاز به تمدید ندارد.

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی اظهار داشت: طی سال‌های ۹۶ تا ۹۹ حدود ۲۴۸ هزار نفر مجوز مشاغل خانگی دریافت کردند و از این تعداد ۵۲ درصد بین ۲۰ تا ۴۰ سال و ۴۳ درصد بین ۴۰ تا ۶۰ سال و پنج درصد بالای ۶۰ سال سن دارند و در مجوز‌های صادره ۷۶ درصد زنان و ۲۴ درصد مردان هستند.

وی ادامه داد: در حمایت‌های مالی و دریافت کنندگان تسهیلات؛ حدود ۴۹ درصد را افراد ۲۰ تا ۴۰ ساله و ۴۶ درصد بین ۴۰ تا ۶۰ سال تشکیل می‌دهند و ۸۰ درصد زنان و ۲۰ درصد مردان و طی این سه سال ۲۶ هزار نفر تسهیلات دریافت کردند، اما آمار‌ها گویای این ایت که نیاز واقعی بیش از این رقم‌هاست و حداقل سه برابر این رقم در نوبت هستند و اگر بانک مرکزی این فضا را فراهم کند و تسهیلات لازم تخصیص یابد افراد کار‌های بزرگی انجام می‌دهند.

امدادی درباره اولویت رشته‌ها در اعطای مجوز و پرداخت تسهیلات گفت: آسیب‌شناسی در سال ۹۴ و ۹۵ موجب شد طرح جدیدی تحت عنوان طرح ملی توسعه مشاغل خانگی را تصویب کنیم که ابتدا در سال ۹۶ در ۹ استان به صورت پایلوت انجام شد و با توجه به نتایج خوب به پیشنهاد «معصومه ابتکار» معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده این برنامه در ۲۴ استان برای ۶ هزار زن سرپرست خانوار در سال گذشته شروع شد و در ماه‌های آینده شاهد اتمام این طرح خواهیم بود.

وی گفت: از ابتدای امسال توانمندسازی اقتصادی ۵۴ هزار و ۳۰۰ نفر از متقاضیان در ۳۱ استان را شروع کردیم که آن نیز نتایج خوبی داشته است.

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی بیان کرد: یکی از بحث‌های مهم نگاه جدید به رشته‌های مشاغل خانگی است و در این نگاه ضرورت خلاقیت و نوآوری در رشته‌های قدیمی و شیوه‌های جدید تولید و طرح‌های نوآوری برای رشته‌های قدیمی است بایستی تولیدکنندگان شیوه جدید تولید و طراحی و نوآوری و خلاقیت‌های جدید را برای رشته‌های قدیمی داشته باشد.

وی ادامه داد: با توجه به گرایش جوانان به خصوص آقایان نسبت به رشته‌های مشاغل خانگی بحث تنوع رشته‌ها و گرایش به سمت آی تی، تولید محتوا، ویراستاری و ترجمه را در دستور کار داریم که تنوع این رشته‌ها بیشتر از سایر رشته‌ها بوده است.

امدادی اظهار داشت: در زمینه رشته‌های سنتی نیز تاکید ما بر نوآوری‌ها است به عنوان مثال بسیاری از محصولات ما اگر در طراحی و شیوه عرضه تغییر ایجاد شود مخاطبین زیادی خواهند داشت در رشته‌های جدید نیز اعتقاد ما براین است که رشته‌های جدیدی را معرفی کنیم.

وی در خصوص توسعه مشاغل خانگی در کشور‌های دیگر توضیح داد: تفاوت کشور ما با کشور‌های دیگر این است که تعریف قانون مشاغل خانگی با خارج از کشور متفاوت است و آن‌ها با فعالیتی که از خانه انجام می‌شود عنوان مشاغل خانگی می‌گذارند، اما در قانون، مشاغل خانگی به شغلی اطلاق می‌شود که مجموعه فعالیتی توسط اعضای خانواده در محل مسکونی انجام شود و منجر به تولید کالا و خدماتی شود که در بازاری خارج از منزل به فروش برسد؛ بنابراین قرار نیست کالا و خدمات در درب منزل ارائه شود و این کالا باید در جای دیگری عرضه شود بنابراین فعالیت‌هایی مثل ارائه خدمات پزشکی، نگهداری سالمندان و کودکان در رشته‌های ما قرار نمی‌گیرند، اما در خارج از کشور این مباحث به عنوان رشته مشاغل خانگی پذیرفته می‌شود.

امدادی گفت: در بسیاری از کشور‌های توسعه یافته، بحث‌های شبکه‌ای و زنجیره‌ای را دنبال می‌کنند و بخشی از تولیدات کارخانه‌های بزرگتر در خانه و واحد‌های کوچک تولید و عرضه می‌شود و ما نیز آن را دنبال می‌کنیم و این نیاز است که با همکاری صنعت و کشاورزی در این زمینه رشد بیشتری داشته باشیم.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->